Nieuws

Maak kennis met: Toëntje

22-2-2024
Toëntje: Is een echte levensgenieter. Hij komt regelmatig in de winkel van Betje om een lekker borreltje te drinken. Als echt dorpsfiguur is hij ook op de hoogte van de laatste nieuwtjes in het dorp. Hij heeft dan ook een duidelijke mening over de plannen van de locoburgemeester!


8. De Volhouders - Roondjweêg roondj Rooj - Speler Toëntje

Maak kennis met: Roel

15-2-2024
Roel: Roel oftwel beter bekend in Rooj als ‘razende-Roeland’. Een vlotte jonge gast die werkt bij concurrent Neele-Bert. Hij komt regelmatig bij Betje in de winkel over de vloer met de nieuwe dagprijzen van Neele-Bert. Wanneer hij samen met Laura een plan bedenkt, wordt hun band steeds sterker…

De Volhouders - Roondjweêg roondj Rooj - Speler Roel

Maak kennis met: Laura

8-2-2024

Laura: Laura is het nichtje van Betje. Een spontane jonge meid uit de stad die graag bij haar tante op bezoek komt.  En dat vindt Roel van de concurrentie helemaal niet erg! En met al haar charmes blijft zij ook bij de locoburgemeester niet onopgemerkt…

De Volhouders - Roondjweêg roondj Rooj - Speler Laura

Maak kennis met: Keunings

1-2-2024

Keunings: Is de rechterhand en schaduw van de locoburgemeester. Een nogal stijve maar strikte ambtenaar die zich aan de regels en wetten houdt. Maar zal Keunings achter de locoburgemeester blijven staan? Of treedt hij toch uit zijn schaduw?
De Volhouders - Roondjweêg roondj Rooj -Speler Keunings

Maak kennis met: Ann

25-1-2024

Ann:
Behalve moeder van locoburgemeester is Ann ook vriendin van Betje en klant in haar winkeltje. Behalve haar zoon te adoreren houdt Ann zich vooral bezig met al het mooie en gezonde dat de natuur haar biedt. Wie kan uiteindelijk op haar steun rekenen?

Roondjweêg roondj Rooj - De Volhouders - Ann

Maak kennis met: Tinus Hoeimans

18-1-2024
Tinus Hoeimans: Tinus was vroeger een rustige onopvallende inwoner. Maar sinds zijn verkiezing tot locoburgemeester van ‘Rooj’ is hij eerzuchtig en aarzelt hij niet om mensen te manipuleren om zijn zin te krijgen: De realisatie van de rondweg rond Rooj. Gaat het hem met zijn trouwe ambtenaar Keunings lukken om Betje haar winkel met de grond gelijk te maken?

De Volhouders - Roondjweêg roondj Rooj -Speler Tinus Hoeimans

Kaartverkoop Roondjweêg roondj Rooj is gestart!

15-1-2024
Vannacht is de kaartverkoop voor Roondjweêg roondj Rooj gestart. En vele waren er al vroeg bij! Waarvoor onze dank alvast.

𝗢𝘃𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴:
In dit blijspel maken we kennis met zelf gekozen Locoburgemeester Tinus Hoeimans die in de kleine gemeente Stramproy via bedenkelijke manipulaties, kans heeft gezien deze post te verwerven. Hij wil zichzelf nu bewijzen met de aanleg van een nieuwe weg waar in feite niemand baat bij heeft. En het ergste is dat daarvoor de woning van Betje, inclusief haar kleine winkeltje, met de grond gelijk gemaakt moet worden. Dat treft de inwoners van ‘Rooj’ tot in hun ziel, want Betje en haar pittoreske coöperatiewinkeltje zijn bekend in de hele omgeving; de meesten zijn ermee opgegroeid.

Kaartverkoop via de-volhouders.nl

3.1 - Kaartverkoop is gestart - Roondjweêg roondj Rooj - De Volhouders

Maak kennis met: Betje

11-1-2024

Betje
: Haar hele (lange) leven is Betje onlosmakelijk verbonden met haar pittoreske winkeltje. Door haar vriendelijke aard is zij voor haar klanten en omgeving een vertrouwd persoon met kennis van de laatste nieuwtjes. Maar er pakken zich donkere wolken boven haar winkeltje samen.

De kaartverkoop start op 15 januari via de-volhouders.nl.

De Volhouders - Roondjweêg roondj Rooj -Speler Betje

Waar gaat Roondjweêg roondj Rooj over?

8-1-2024
Over exact 1 week start de kaartverkoop van Roondjweêg roondj Rooj! Na dat we vorige week de poster bekend maakten, kregen we veel vragen waar het stuk over gaat! Wat leuk dat jullie nu al zo enthousiast zijn. Hierbij de inhoud van het stuk:

In dit blijspel maken we kennis met zelf gekozen Locoburgemeester Tinus Hoeimans die in de kleine gemeente Stramproy via bedenkelijke manipulaties, kans heeft gezien deze post te verwerven. Hij wil zichzelf nu bewijzen met de aanleg van een nieuwe weg waar in feite niemand baat bij heeft. En het ergste is dat daarvoor de woning van Betje, inclusief haar kleine winkeltje, met de grond gelijk gemaakt moet worden. Dat treft de inwoners van ‘Rooj’ tot in hun ziel, want Betje en haar pittoreske coöperatiewinkeltje zijn bekend in de hele omgeving; de meesten zijn ermee opgegroeid.

Een reactie kan dan ook niet uitblijven!

Na ’Reuring in Rooj’ staan de Volhouders met deze smakelijke voorstelling garant voor wederom een prachtige toneelavond in Roojer sferen.

De kaartverkoop start 15 januari via de-volhouders.nl

2.1 Inhoud stuk Roondjweêg roondj Rooj

Woordje van de regisseur: Johan Korten

4-1-2024

𝗥𝗲𝗴𝗶𝘀𝘀𝗲𝘂𝗿 𝗝𝗼𝗵𝗮𝗻 𝗞𝗼𝗿𝘁𝗲𝗻 – 𝗥𝗼𝗼𝗻𝗱𝗷𝘄𝗲𝗲̂𝗴 𝗿𝗼𝗼𝗻𝗱𝗷 𝗥𝗼𝗼𝗷
Het is alweer het derde toneelseizoen dat ik met veel plezier voor
‘De Volhouders’ een toneelvoorstelling maak. Het geweldige buitenstuk; “𝗘𝘂𝘃𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝗴𝗿𝗲𝗻𝘀” (organisatie Buitentoneel Stramproy).

En natuurlijk het hilarische; “𝗥𝗲𝘂𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗼𝗷”, meegerekend.

Dat alle drie de stukken over Stramproy gaan is niet helemaal toevallig, gezien de geschiedenis die de drie stukken met ‘Rooj’ hebben.
Als het ware een trilogie over Rooj met de waargebeurde anekdotes.
De samenstelling van de spelersgroep zal u dit jaar verrassen door de diversiteit die ‘De Volhouders’ aan kwalitatief goede spelers hebben.
Zij komen van overal, zoals Molenbeersel, Neeritter en natuurlijk Rooj.
Het verhaal gaat over een Roondjweêg roondj Rooj en het coöperatie winkelke van Betje. Dat volgens de “vooruitstrevende locoburgemeester” in de weg staat. Hoe dat deze ambtelijke procedure afloopt zult u middels ludieke capriolen, protestacties en verhitte discussies beleven, tijdens de vijf zeer amusante voorstellingen.
 
Kom kijken naar ‘Roondjweêg roondj Rooj’ op 15 | 16 | 17 | 22 & 23 maart!

Veel plezier, Johan Korten regisseur.

𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁 𝘁𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘃𝗲𝗿𝗸𝗼𝗼𝗽 𝟭𝟱 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘃𝗶𝗮 𝗱𝗲-𝘃𝗼𝗹𝗵𝗼𝘂𝗱𝗲𝗿𝘀.𝗻𝗹
 
 
Regisseur Johan Korten - De Volhouders - Roondjweêg roondj Rooj

De Volhouders starten met een knaller! De poster van 2024 Roondjweêg roondj Rooj is bekend!

1-1-2024

Allereerst de beste wensen voor 2024! We starten meteen met een knaller.
Wij kunnen jullie met grote trots de poster presenteren van dit seizoen! Op 15,16,17,22 en 23 maart brengen de Volhouders ‘Roondjweêg roond Rooj’ op de planken. De ticketverkoop start op 15 januari via de-volhouders.nl. Wil jij op de hoogte blijven van dit blijspel? Blijf ons dan zeker volgen!

De Volhouders - Poster Roondjweêg roondj Rooj

Datums nieuwe productie De Volhouders 2024

7-12-2023

Save the date!

Zet hem alvast in je agenda! De datums van onze nieuwe productie in maart 2024. Onze spelers zijn intussen alweer maanden aan het repeteren, zodat ze in maart weer kunnen stralen op het podium. Blijf zeker onze social media & website volgen, want we nemen jullie weer mee in ons hele avontuur.

Start kaartverkoop 15 januari 2024 via de-volhouders.nl

SPEELDATE: 15 | 16 | 17 | 22 | 23 maart 2024

LOCATIE: de Zaal te Stramproy
Save the date De Volhouders 2024