Nieuws

Cast Reuring in Rooj - Maak kennis met: De Plies

23-3-2023
De Plies: kordate handhaver van de wet die vanuit het politiebureau in Weert vaak naar Rooj afreist. Onder het genot van een borreltje in zijn stamcafé hoort hij de laatste nieuwtjes in het normaal gesproken zo rustige dorp. Maar dat zal niet lang meer duren.
Cast Reuring in Rooj - De Plies - De Volhouders

Cast Reuring in Rooj - Maak kennis met: Meister Albert

 

16-3-2023
Meister: Bedachtzame schoolmeester die door tekort aan schoolgaande kinderen zijn tijd in het dorpscafé slijt. Wanneer de plannen van de koster een eigen leven gaan leiden, moet hij op de blaren zitten. Want Stiena is nu verder van hem verwijderd dan ooit.

De kaartverkoop gaat enkel digitaal!

De Volhouders - Cast Reuring in Rooj - Maak kennis met: Meister

Cast Reuring in Rooj - Maak kennis met: Köster

10-3-2023
Köster: sluwe rechterhand van de pastoor en stamgast van café De Hel.  Hoever gaan zijn plannen om Rooj weer op de kaart te krijgen? Wanneer die plannen een eigen leven gaan leiden, is het hek van de dam.
Cast Reuring in Rooj De Köster - De Volhouders

Cast Reuring in Rooj - Maak kennis met: Resie

3-3-2023
Resie: hippe dochter van Aloïs die geen blad voor de mond neemt. Maar laat zij zich voor het karretje spannen van de Köster? En wat gebeurt er wanneer de Belgische reporter Gilbert het café bezoekt? Laat dat maar aan Resie over!
Cast Reuring in Rooj - De Volhouders - Resie

Kaartverkoop Reuring in Rooj is gestart!

1-3-2023
Het is zover! De kaartverkoop van Reuring in Rooj is van start gegaan. Veel mensen hebben de weg naar de kaartverkoop al gevonden.
Kaarten zijn te koop via de-volhouders.nl.

Heb je vragen over Reuring in Rooj? Scroll dan op onze website bij de pagina KAARTVERKOOP naar beneden, daar vind je al vele antwoorden.

SPEELDATE: 5 | 6 | 7 | 12 | 13 mei 2023

Locatie: de Zaal te Stramproy

De Volhouders - Reuring in Rooj - Kaartverkoop is gestart

Cast Reuring in Rooj - Maak kennis met: Kastelein Jannesse

23-2-2023

Aloïs – Jannese:  trotse kastelein van Café De Hel, het nog enig overgebleven café in Rooj. Samen met dochter Resie voorziet hij de stamgasten van hun dagelijks glaasje bier. En zoals dat hoort, is hij goed op de hoogte hoe alles reilt en zeilt binnen de dorpsgrenzen.

De ticketverkoop start op 1 maart via de-volhouders.nl.

Regisseur Johan Korten terug in Rooj!

17-2-2023
Mag ik mij even voorstellen…………….

Volgens mijn bescheiden mening is dat ‘voorstellen’ niet
echt nodig hier in Rooy.
Maar laten wij het woord voorstellen eens anders gebruiken. Voorstellen als b.v. voorstelling, dat gaat in mei aanstaande gebeuren met de voorstelling,“Reuring in Rooy”.
De Volhouders kwamen met het voorstel om hun nieuwe productie in 2023 te regisseren. Na jaren “in den vreemden” voorstellingen te hebben geregisseerd leek mij dat een eervolle en mooie uitdaging.
Mijn voorstel was om het luchtig en vrolijk blijspel, “Reuring in Rooy”, op de planken te brengen.
De voorstelling heeft een leuke link met Stramproy en Weert en onderwerpen die zich in de vroegere jaren afspeelden in het dorp.

Mijn voorstel aan jullie, beste toeschouwers;
Kom naar de voorstelling kijken. Geniet, lach en bewonder hoe de “nieuwe Volhouders” met hun aanstekelijk spel het “Rooyer theater” doen zinderen, trillen en beven onder de bulderende lach die jullie samen gaan produceren.

Graag tot in mei, Johan Korten.

Reuring in Rooj - regisseur Johan Korten

Korte inhoud Reuring in Rooj

9-2-2023
Korte inhoud stuk:

In het mooie grensdorp Stramproy komen de notabelen tot de conclusie dat er weinig meer te beleven valt in Stramproy. Er moet weer leven in de brouwerij komen! Dankzij de weliswaar onbewuste medewerking van de zeer vrome Stiena, lukt deze opzet wonderwel. Maar haar vrome ideeën gaan met haar op de loop, en of dat goed afloopt… 

Reuring in Rooj - Korte inhoud

De nieuwe poster is bekend!

4-2-2023
Wij kunnen jullie met grote trots de poster presenteren van dit seizoen! Op 5,6,7,12 en 13 mei brengen de Volhouders ‘Reuring in Rooj’ op de planken. De ticketverkoop start op 1 maart via de-volhouders.nl. Wil jij op de hoogte blijven van dit blijspel? Blijf ons dan zeker volgen!