Roondjweêg roondj Rooj

Productie 2024

Over het stuk:

In dit blijspel maken we kennis met zelf gekozen Locoburgemeester Tinus Hoeimans die in de kleine gemeente Stramproy via bedenkelijke manipulaties, kans heeft gezien deze post te verwerven. Hij wil zichzelf nu bewijzen met de aanleg van een nieuwe weg waar in feite niemand baat bij heeft. En het ergste is dat daarvoor de woning van Betje, inclusief haar kleine winkeltje, met de grond gelijk gemaakt moet worden. Dat treft de inwoners van ‘Rooj’ tot in hun ziel, want Betje en haar pittoreske coöperatiewinkeltje zijn bekend in de hele omgeving; de meesten zijn ermee opgegroeid.
Een reactie kan dan ook niet uitblijven!
Na ’Reuring in Rooj’ staan de Volhouders met deze smakelijke voorstelling garant voor wederom een prachtige toneelavond in Roojer sferen.

Sfeerfoto's

Decor

Het geweldige decor van Roondjweêg roondj Rooj was voor onze spelers echt een genot om in te spelen. Onze decorbouwers hebben weer hun uiterste best gedaan om er een pareltje van te maken. Elke avond was er een groot applaus toen het doek openging, en TERECHT! Dankjewel decormannen! Jullie zijn TOPPERS!!!

Cast

De Volhouders - Cast foto Roondjweêg roondj Rooj